Kortesmäki talk show

parta_mies_colourbars

Mukavan, eloisan ja energisen juttelutuokion tarjoaa Yle TV2:n Joona Kortesmäen luotsaama talk-show. Olen ihan hämmentynyt tuosta positiivisuutta pöllyävästä energiasta. Kortesmäki nimittää talk-show`taan viihteelliseksi. Allekirjoitan. Vähintäänkin nämä kaksi asiaa talk-show ja viihteellinen, jotka tuottavat tästä maailmasta iloisemman paikan, saivat minut myös bloggaamaan aiheesta. Lisäksi rakastan talk-show –ohjelmia! Iloinen pulina julkisella näyttämöllä ei voi kertakaikkiaan olla muuta kuin viihdyttävää.

Siis katsokaa, kuinka ilman kyynisyyttä luodaan oikein mainio viihdeohjelma. Tämä ihan vain asianvierenä. Leveä hymy, itseväkerretty vitsi ja vastapäätä nojatuolissa iso(hko) nimi – bäng ja ilta sujuu mukavammin. Konsepti tuntuu tutulta ja vaikuttaa niin selkeältä, että helposti unohtaa suorien ohjelmien haastavuuden. Suoran talk-show –illan juontaminen vaatii silmää ja särmää. Matalabudjettisten ohjelmien on oltava tehokkaita niiltä ohjelmaosuuksiltaan, joissa ns. viihde tapahtuu. Tässä tapauksessa keskusteluosuuden on oltava suorastaan hykerryttävä ja jutustelun tulee tapahtua kollektiivisella kotisohvalla.

Tähtien sijaan aion jakaa viihdepisteitä. Kortesmäki ei ole aivan tuntematon, joten puoli pistettä ainakin siitä. Ja toinen puoli pistettä tulee kohtalaisen tunnetuista ja mielenkiintoisista vieraista. Yksi pisteen puolikas tulee jonkinasteisesta ajankohtaisuudesta. On oikein virkistävää, jos keskusteluaiheista paistaa tietämys sen hetkisten olennaisten ilmiöiden olemassaolosta. Ei niistä talk-show`ssa tarvitse tuottaa uutta tietoa. Riittää, että kaikille selviää juontaja-toimittajan tiedostava luonne ympärillä vallitsevasta yhteiskunnasta ja sen myllerryksestä. Talk-show`ssa olennaista on, että ajankohtainen keskusteluaihe noin ylipäätään nostetaan esille, jotta sitä voidaan väänellä ja käännellä kevyin ottein. That`s it.

Yhden kokonaisen pisteen haluan vielä antaa tuosta juontajan ylettömästä eloisuudesta. Aina hetkiksi juontaja tuntuu hukkuvan omaan energisyyteensä, mutta nuo tilanteet vain vahvistavat ohjelmaa määrittävää attribuuttia. Vieraiden huomioiminen toimii kutakuinkin mutkattomasti, ja haastattelu on sujuvampaa kuin eräillä muilla parrakkailla. Helpompaa se onkin silloin, kun on yksi jututettava kerrallaan lavalla.

Kortesmäen talk-show ansaitsee siis yhteensä 3,5/5 viihdepistettä. Minä aion jäädä seuraamaan tätä ohjelmaa pelkästään jo sen persoonallisen positiivisuutensa ansiosta. On lohduttavaa huomata viihtyvänsä mukavan viihdyttävästä sen ärsyttävän viihdyttävän sijaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s