Jaajo: ”Haluatko miljonääriksi?”

Kun Jaajo kysyy kilpailijoilta: ”Haluatko miljonääriksi?”, en voi olla ajattelematta, että tässä on nyt jotain pahasti pielessä.

Jari (Jaajo) Linnonmaa juontaa Suomen Haluatko miljonääriksi -visailuohjelmaa. Eikä tässä mitään. Langat näyttävät pysyvän Linnonmaan hyppysissä luontevasti, ja välikommentit kisailijoille ovat tähän asti olleet melko kesyjä. Mutta jokin hiertää.

Haluatko miljonääriksi on IKIvanha formaatti on lähes yhtä tunnettu kuin Jeesus. Yleisö tietää, mitä se saa, kun tunnari pärähtää eetteristä. Lähes vakavahenkinen ohjelma sai vuonna kivi veroisensa juontajan, kun entinen kansanedustaja ja toimittaja Lasse Lehtinen ryhtyi kisan järkähtämättömäksi tenttaajaksi. Se oli Suomen eka Haluatko miljonääriksi -veto, ja synnytti vankan mielikuvan siitä, millainen ohjelman tulisi olla.

No mutta sitten tuli vuosi 2016. Telkkarissa pyörii lähinnä Roope Salminen ja random tavikset erilaisissa tosi-tv-visailuissa. Niin, ja tietenkin entinen raikulipoika, nykyinen tyttölasten isä, Jaajo. Ja mistä hänet tunnemmekaan?

Jaajo

Jaajo Linnonmaa (kuva: juontajat.fi)

Minä yhdistän hiekanruskeat puolipitkät hiukset välittömästi Suomen suosituimpaan radio-ohjelmaan eli Aamulypsyyn. Ohjelmaan, jossa ei snobbailla tai tehdä keneenkään vaikutusta yleissivistyksellä. Ei, vaan siinä viihdytetään. Rapatessa roiskuu ja sitä rataa lallallaa. Viime syksynä Julkisen sanan neuvosto antoi ohjelmalle huomautuksen. Perusteluissa todettiin, että JSN puolustaa ihmisten oikeutta ilmaista itseään joskus myös mauttomasti. Tuomio puhukoon puolestaan.

”Mutta Linnonmaa ei ole ansaitsemattomasti telkkarissa.”

Mutta Linnonmaa ei ole ansaitsemattomasti telkkarissa. Ei, hän on esiintynyt aikaisemminkin telkussa, muun muassa Syke-sarjassa ja Hangoverin suomalaisversiossa, ja on kiistatta yksi Suomen suosituimpia radiopersoonia. Eikä ole ihme, että hänet on palkittu jo viisi kertaa Suomen suosituimpana radiojuontajana. Linnonmaa on suora, röyhkeä ja kova puhumaan. Hän ei ole ollut politiikassa mukana, tai missään muussakaan ”vakavahenkisessä” konseptissa. Hän on viihteen moniottelija.

Ja tämä on se ongelma! Mielikuvissa välähtää muistikuva kieliposkella tuotetusta radio-ohjelmasta (varmasti suunniteltu konsepti, en kiellä) ja yhtäkkiä tämä myöhäisteini-ikäinen kansansuosikki, siis puhun nyt radio-ohjelman imagosta, luotsaa elämääkin suurempaa show`ta. Show`ta, jossa tavallisella maan matosella on mahdollisuus nousta seuraavalle levelille. Mikä ristiriita! Ja ah, kun se on samaan aikaan niin tottelematonta!

”Miljoonayleisö kyllä tietää.”

Mutta katsojaluvut puhuvat puolestaan, miljoonayleisö kyllä tietää. Ja hei, jos multa kysyttäisiin: ”Haluatko miljonääriksi?” No totta hitossa haluaisin!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s