EVSlive lunasti odotukset – peniskysymyksestä huolimatta

Kevättalven uusi viihteellinen keskusteluohjelma Enbuske, Veitola & Salminen lunasti odotukset.

Uutta ohjelmassa taisi olla se, että talk show`ssa kosketeltiin haastateltavia ja liikuttiin studiossa enemmän kuin aikaisemmin vastaavissa ohjelmissa.

”Onko ikävä penistä?” Tähän kysymykseen loppui ensimmäisen jakson ensimmäinen haastatteluosio. Tiesin kyllä, mitä odottaa Tuomas Enbuskelta. Hän ehti jo ärsyttää monet Katariina Sourille esittämällään kysymyksellä. Mutta minusta juttu meni niin, että Enbuske esitti empivän kysymyksensä viimeisellä rohkeudellaan, koska Souri vei haastattelua 5–0. Ei Souri mitään tsemppiterveisiä tarvitse yhden hölmön kysymyksen takia. Ei todellakaan. Huomasivatko muut, kuinka Souri onnistui tylyttämään Enbuskea? Haastattelun aikana hän kyseenalaisti juontajan kysymykset, keskeytti tämän useasti ja otti homman omiin käsiinsä esimerkiksi vegaaniaiheen noustessa esiin. Teki ihan mieli pyyhkiä hikeä juontajan otsalta. Hyvä Tuomas, että uskalsit kuitenkin päättää keskustelun penikseen. Aplodit.

Ei Souri mitään sääliterveisiä tarvitse yhden hölmön kysymyksen takia.”

Aina varma esiintyjä Maria Veitola oli ohjelmassa jotenkin entistäkin vakuuttavampi ja varmempi. Ja kyllä, kuten jo Yökylässä -ohjelmasta kirjoittaessa totesin, myös rauhallisempi. Koskettavassa luolasukellushaastattelussa sukellettiin syvälle.

Nyt pääsen kiinnostavimpaan yksityiskohtaan, joka pomppasi heti silmään. Roope Salminen, kun on tämä kansan uusi lellikkipoika, nuori tv-taivaan kirkas tähti, pääsi nimittäin yllättävän haasteen eteen. Roopessa on aika lailla kaikki kohdallaan. Häntä on mukava seurata, hänellä on kiva tarina (taiteilijaperheen nuorikko) ja uskottavuutta viihdesaralta (Roope Salminen & Koirat). Mutta mitä ihmettä? Ensilähetyksessä Salminen haastatteli SDP:n puheenjohtajaa Antti Rinnettä? Ei, ei, ei!

Ymmärrän hyvin, että Salminen nähdään UMK:ssa ja muissa viihdeohjelmissa, mutta että asiahaastattelussa. Meinasi mennä sinänsä kiinnostava hetki kokonaan ohi, kun piti keskittyä asetelman aiheuttamaan järkytykseen. Haastattelu oli kuitenkin tuore ja Salmisen osalta täynnä tervettä näyttämisen halua. Viihdyttävänä kysymysten esittäjänä hän onnistui loistavasti.

Täynnä tervettä näyttämisen halua.”

Sitten tajusin sen. Alkuasetelmassa on söpö viihde-Roope ja kaksi terävää tv-konkaria. Tuotantotiimillä on tässä vaiheessa varmasti ollut ongelma. Jotain on keksittävä… Ja tadaa, sieltä se tuli! Lyödään Roope kertaheitolla näiden konkareiden kanssa samaan sarjaan luomalla hänelle ennalta valittujen kysymysten voimin turvallinen ja hyvä haastatteluhetki uskottavan henkilön kanssa. Kas näin. Nyt kukaan ei epäile Salmisen pojan kykyjä. Epävakaasta asetelmasta ei ole tietoakaan.

FAKTAA Sarja on kerännyt kiitosta somessa ja katsojaluvut 
näyttävät tältä:
Tavoittavuus 728 000 
Keskikatsojamäärä 343 000 
VK 6 sijalla 11. 
(vertailun vuoksi: SNL sijalla 9.)

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s