Unelmavävyn treffit ammeessa – liian realistista realityä

Jos tv-ohjelman nimi on Amerikan unelmavävy, pitäisi ohjelmassa olla jotain, joka edes etäisesti muistuttaa käsitettä unelma. Amerikan unelmavävy on väsähtänyt versio Unelmien poikamiehestä, eikä se yllä samanlaiseen aitouteen kuin muutaman vuoden takainen Love connection. Ohjelma on kuitenkin riittävän viihdyttävää katsottavaa, ovathan sarjassa esiintyvät ihmiset melko symppiksiä. Jos ihmettelit, miksi tyttöystäväehdokkaat ja unelmavävyt ovat niin paljon nuorempia kuin Love connectionissa esiintyneet, lue tämä loppuun.

Amerikan unelmavävyssä kolme suomensukuista jenkkiä Jesse, Tom ja Erick etsivät itselleen naista Suomesta. Suomalaiset naiset kun ovat miesten mukaan vähemmän pinnallisia amerikkalaisiin siskoihinsa verrattuna. Ensimmäiset jaksot ovat kuluneet esittäytymisiin ja pikatreffeihin. Seuraavaksi edessä on pudotus. Joukosta tippuu ensin pois kolme tyttöystäväehdokasta ja lopulta kukin valitsee kaksi suokkarinaisistaan, jotka pääsevät tutustumaan unelmavävynsä asuinseutuun Amerikkassa.

Ohjelmaa juontaa ihana ja kokenut Anne Kukkohovi, jonka rooli tuntuu jääneen laimeaksi. Kukkohovin tehtäväksi jää kertoa henkilölle A, että henkilö B on tulossa, ja toivottaa tervetulleeksi henkilö B. ”Tässä on..” Olkaa hyvät” ”Oletteko valmiita?” Ja tätä rataa ilmeisesti aina sarjan loppuun asti… Tuntuu resurssien hukkaan heittämiseltä.

Toisessa jaksossa nähdään monien mieliä järkyttänyt ammekohtaus. Jessen treffeillä on pikkuruinen amme järven rannalla hyisessä säässä – tämä ei totisesti houkuttele. Varsinkaan, kun jokainen sinne pulahtanut mainitsee, kuinka kylmää vesi on. En halua tietää tätä! Tv-katselijan roolissa haluan ajatella, että vaahtokylvyssä kaikilla oli niin mukavaa. Kannattaisi varata myös kiiruusti vähän vielä hohdokkaampi kartano käyttöön. Punainen tupa ja lato sopii Maajussin morsiamille, ei Amerikan unelmavävyille.

Amerikan unelmavävyn yritys on kai olla aito ja prameahko ohjelma. Mutta sen ongelma on tämä: Ohjelma vaikuttaa tyyliltään pikemminkin liian realistiselta realityltä, jonka budjetissa taitaa olla ainakin ammeen mentävä lovi.

Harmi sinänsä, sillä ohjelma on uudistettu versio suomalaisesta Love Connection -formaatista. Siinä seurattiin tavallisia ihmisiä epävarmoilla treffeillä, tunteiden kehittymistä, iloja sekä pettymyksiä. Aidonoloinen ohjelma olikin sellaisena onnistunut. En usko Amerikan unelmavävyn voivan kilpailla aitouden kanssa. Sen pitäisikin panostaa muihin seikkoihin.

Katsojamäärissä ei ole ollut kehumista. Jo toinen jakso menetti rutkasti katsojia ja jäi alle 100 000. Sosiaalisessa mediassa ohjelma on synnyttänyt vain jonkinasteista keskustelua. Vaatimatonta sellaista. Parhaimmillaan sitä on sanottu söpöksi ja pahimmillaan ”liian jenkiksi”. Liian jenkkiä se myös osittain on aatteensa puolesta, joskaan ei riittävästi toteutuksensa puolesta.

Tässä vielä tiivistetysti ehdotukseni Amerikan unelmavävylle epätodennäköistä ensi kertaa varten. Jotta unelmavävyistä saadaan asteen verran vastustamattomampia, kannattaa lisätä blingiä, välttää liikaa ”realityä” ja panostaa puitteisiin.

Sarja tuskin saa jatkoa

Mutta. Annetaan puheenvuoro taustatekijöille. Tätä kirjoitusta varten olin yhteydessä MTV Median tuottaja Onerva Österbergiin. Hänen mukaansa Amerikan unemavävy -ohjelmalla on pyritty tavoittamaan kohtalaisen tuoreen AVA-kanavan nuorempi katsojaryhmä. Ymmärrän nyt hieman paremmin. TV2:n myytyä formaatin oikeudet Maikkarille, ohjelma muokattiin standardin mukaisesti kanavaan sopivaksi. Tässä vaiheessa kanavalta ei oteta kantaa siihen, saako sarja jatkoa, mutta rohkenen epäillä, että ei.

tomaatteja 2

Loppuun pieni avautuminen asian vierestä. Onhan tämä kuitenkin täysin riippumaton blogi. Keskustelupalstoilla törmää melko usein sellaiseen väittämään, että kaikki suomalaiset sarjat ovat surkeita, eikä täällä osata tehdä viihdettä. Koen jotenkin vaikeaksi kyseisen asenteen, enkä ymmärrä sitä vaikka kovasti yritän. Itse suhtaudun suomalaisiin ohjelmiin (omat formaatit + lainaformaatit) kuin suomalaisiin tomaatteihin. Ensisijaisesti kannatan kotimaista.

FAKTAA
Amerikan unelmavävy AVA:lla ke klo 21. 
VK 7 165 000 katselijaa, keskikatsojamäärä 
106 000. 
VK 8 129 000, keskikatsojamäärä 83 000.
Uudistettu versio Yle TV2:n (2013) Love 
connection -sarjasta.
Tuotantoyhtiö Warner Bros. International 
Television Production Finland Oy.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s